Vabilo na Alumni klub dogodek

Vabimo vas na deveto letno srečanje Alumni kluba UM FERI, ki bo v torek, 4.4. 2017 ob 17.30 uri. Govorniki na tokratnem srečanju bodo Milan Gabor, ustanovitelj podjetja za varnost informacijskih sistemov Viris, ter Andrej Žižek in dr. Marko Ivanišin iz Kreator:Lab.

 

Milan Gabor je v medijih znan kot etični heker, oziroma strokovnjak za kibernetsko varnost, ki vdira v informacijske sisteme, da bi poiskal varnostne luknje in izboljšave. Govoril bo o tem, da bodo za naslednjo svetovno vojno ključno vlogo odigrali informatiki in njihova programska oprema, ki se je zažrla v vse pore našega sveta in dejansko nadzira, upravlja in v nekaterih primerih celo odloča o poteku našega življenja.

 

Andrej Žižek in dr. Marko Ivanišin bosta predstavila 4. industrijsko revolucijo z vidika t.i. fablabov oziroma izdelovalnih laboratorijev, ki združujejo fizični, digitalni in biološki svet z delovanjem na področju umetne inteligence, robotike, IoT, 3D tiskanja in nanotehnologije. Ti laboratoriji predstavljajo možnost državljanov, da si sami izdelajo to, kar je bilo včasih možno le naročiti v profesionalnih delavnicah in tovarnah.

 

Po približno uri predavanj v predavalnici G2-Alfa se bomo družili ob pogovorih, prigrizku in pijači v avli stavbe G3.

Povabite tudi svoje sošolce! Več nas bo, bolj bo zanimivo. V pričakovanju, da se 4.4. vidimo na FERI, vas prisrčno pozdravljamo.

 

Prof. dr. Zdravko Kačič
predstojnik Inštituta elektroniko in telekomunikacije