(Slovenščina) Vabilo na Alumni klub dogodek

Sorry, this entry is only available in Slovenian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vabimo vas na deveto letno srečanje Alumni kluba UM FERI, ki bo v torek, 4.4. 2017 ob 17.30 uri. Govorniki na tokratnem srečanju bodo Milan Gabor, ustanovitelj podjetja za varnost informacijskih sistemov Viris, ter Andrej Žižek in dr. Marko Ivanišin iz Kreator:Lab.

 

Milan Gabor je v medijih znan kot etični heker, oziroma strokovnjak za kibernetsko varnost, ki vdira v informacijske sisteme, da bi poiskal varnostne luknje in izboljšave. Govoril bo o tem, da bodo za naslednjo svetovno vojno ključno vlogo odigrali informatiki in njihova programska oprema, ki se je zažrla v vse pore našega sveta in dejansko nadzira, upravlja in v nekaterih primerih celo odloča o poteku našega življenja.

 

Andrej Žižek in dr. Marko Ivanišin bosta predstavila 4. industrijsko revolucijo z vidika t.i. fablabov oziroma izdelovalnih laboratorijev, ki združujejo fizični, digitalni in biološki svet z delovanjem na področju umetne inteligence, robotike, IoT, 3D tiskanja in nanotehnologije. Ti laboratoriji predstavljajo možnost državljanov, da si sami izdelajo to, kar je bilo včasih možno le naročiti v profesionalnih delavnicah in tovarnah.

 

Po približno uri predavanj v predavalnici G2-Alfa se bomo družili ob pogovorih, prigrizku in pijači v avli stavbe G3.

Povabite tudi svoje sošolce! Več nas bo, bolj bo zanimivo. V pričakovanju, da se 4.4. vidimo na FERI, vas prisrčno pozdravljamo.

 

Prof. dr. Zdravko Kačič
predstojnik Inštituta elektroniko in telekomunikacije