Pogovor mladih s Predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem o prihodnosti EU: »RENESANSA ALI ZATON EVROPSKE UNIJE«

Pogovor mladih s Predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem o prihodnosti EU:
»RENESANSA ALI ZATON EVROPSKE UNIJE«

Četrtek, 17.11.2016, ob 17.00
Velika dvorana Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor

Mestni Mladinski svet Maribor (MMSM) je krovna mladinska organizacija v Mariboru, ki v svojem članstvu združuje več kot 20 mladinskih organizacij in ima odgovornost zastopanja vseh mladih v Mestni občini Maribor. Poleg povezovalne vloge vseh členov mladinskega sektorja v Mariboru, MMSM vzpodbuja aktivno državljanstvo ter politično participacijo mladih.
Skozi naše delo z mladimi smo prepoznali, da mladi v Mariboru vidijo Evropsko unijo kot nekaj tujega in zelo oddaljenega, zato smo v letu 2016 organizirali projekt s to tematiko, poimenovan »Od Maribora do Bruslja«.

Veseli smo, da se je vabilu Mladinskega sveta Maribor in mladih odzval predsednik republike Borut Pahor.

Namen dogodka je mladim skozi pogovor z najvišjim predstavnikom Republike Slovenije z dolgoletnimi političnimi izkušnjami tako doma kot v mednarodni skupnosti, približati aktualno dogajanje v Sloveniji, Evropi in svetu. V pogovoru s predsednikom republike bodo mladi lahko izrazili svoja mnenja in pomisleke o naši skupni prihodnosti.

Dogodek je odprte narave, ter v prvi vrsti namenjen mladim (15-29 let). Prijava ni potrebna.

Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije: Mestni Mladinski svet Maribor, info@mms-mb.si; 02 620 98 16