(Slovenščina) Pogovor mladih s Predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem o prihodnosti EU: »RENESANSA ALI ZATON EVROPSKE UNIJE«

Sorry, this entry is only available in Slovenian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Pogovor mladih s Predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem o prihodnosti EU:
»RENESANSA ALI ZATON EVROPSKE UNIJE«

Četrtek, 17.11.2016, ob 17.00
Velika dvorana Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor

Mestni Mladinski svet Maribor (MMSM) je krovna mladinska organizacija v Mariboru, ki v svojem članstvu združuje več kot 20 mladinskih organizacij in ima odgovornost zastopanja vseh mladih v Mestni občini Maribor. Poleg povezovalne vloge vseh členov mladinskega sektorja v Mariboru, MMSM vzpodbuja aktivno državljanstvo ter politično participacijo mladih.
Skozi naše delo z mladimi smo prepoznali, da mladi v Mariboru vidijo Evropsko unijo kot nekaj tujega in zelo oddaljenega, zato smo v letu 2016 organizirali projekt s to tematiko, poimenovan »Od Maribora do Bruslja«.

Veseli smo, da se je vabilu Mladinskega sveta Maribor in mladih odzval predsednik republike Borut Pahor.

Namen dogodka je mladim skozi pogovor z najvišjim predstavnikom Republike Slovenije z dolgoletnimi političnimi izkušnjami tako doma kot v mednarodni skupnosti, približati aktualno dogajanje v Sloveniji, Evropi in svetu. V pogovoru s predsednikom republike bodo mladi lahko izrazili svoja mnenja in pomisleke o naši skupni prihodnosti.

Dogodek je odprte narave, ter v prvi vrsti namenjen mladim (15-29 let). Prijava ni potrebna.

Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije: Mestni Mladinski svet Maribor, info@mms-mb.si; 02 620 98 16